Categorieën
Uncategorized

TTI Success Insights- tools, juist in de boardroom

Corporate governance code stelt hoge eisen aan het functioneren van een Bestuur. Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen en Toezichthouders, allen hebben daarmee te maken, Een hecht team van specialisten dat evenwichtig van samenstelling is kan alle in de code genoemde onderwerpen aan. Jaarlijkse zelfevaluatie is daarbij vereist.

Bestuurders, commissarissen en toezichthouders

In iedere vorm van bestuur, of dat nu een directieteam, Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht is speelt de onderlinge sfeer van vertrouwen, gemeenschappelijk doel en integriteit een belangrijke rol. Dat is niet alleen zo in de Profitsector met beursgenoteerde ondernemingen.

Ook in organisaties als pensioenfondsen en corporaties is de samenstelling van het team belangrijk; het maakt het verschil tussen succes of falen.
In een ideale wereld kan het zijn dat deze teams van professionals uiterst zorgvuldig wordt samengesteld. Evenwichtig in achtergrond, gespecialiseerde kennis en ervaring en uitgebalanceerd, ook voor wat betreft oog voor intermenselijke verhoudingen en cultuur.

Vaak zijn meerdere van deze bouwstenen ook aanwezig, echter op het gebied van persoonlijke drijfveren of motieven, gedrag, EQ en talenten blijkt daar minder aandacht aan te zijn besteed. Niet heel vreemd natuurlijk, omdat teamsamenstelling ook wordt gekenmerkt door in- en uittredende bestuurders, die een vacature invullen of juist achterlaten.

Ook zij krijgen te maken met werken in teamverband. Hoe kom je tot de samenstelling van een goed functionerend, op elkaar ingespeelde groep. Of- en dat is vaak de realiteit-op welke manier kan binnen een bestaand team gewerkt worden aan Gedrag & Cultuur? Dan is het zeker de moeite waard om teamoptimalisatie centraal te stellen. Met ruimte voor ieders competenties, persoonlijk gedrag en motieven.

“Sta stil bij de gang van zaken; dat is een hele stap vooruit”!

 

Onze gesprek locatie centraal in hartje Hilversum, vlakbij het Raadhuis van Dudok. rustig & discreet gelegen.
Eternity communicatie heeft de tools, de kennis én de ervaring om u professioneel op weg te helpen.
Vaak met behulp van gevalideerde assessments, maar ook met zelfevaluatiebijeenkomsten voor bestuurders/ toezichthouders gebaseerd op de eisen van Corporate Governance.

CONTACT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *